Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
beba-junior-babataplalas-segitseg

BEBA Pro Junior 1 - Segítség a változatos babatápláláshoz

Tudtad, hogy a gyermekednek még 1 éves kor felett is naponta 500 ml, azaz kb. kétpohárnyi tejalapú táplálékra van szüksége? Bizony, ahhoz, hogy babádnak biztosítani tudd a megfelelő napi ásványi anyag és vitaminbevitelt, a tejalapú táplálék (legyen az anyatej, anyatejkiegészítő-tápszer vagy tejalapú gyerekital) elengedhetetlen részét kell, hogy képezze a mindennapjaitoknak. 

2019/07/08 11:45

Sok szülő örömmel várja, hogy gyermeke első születésnapjához közeledvén, kitárhassa a „babakoszt” kapuit az újfajta inni- és ennivalók előtt. Ennek egyszerű oka az, hogy ekkortájt lépik át a kicsik a babás étrend határait és közelítenek a nagyok táplálkozása felé. Azonban ez a váltás, ha nem kellő körültekintéssel történik, sajnos magában hordozhatja a felnőttek táplálkozásának jellegzetes hibáit is. A szokványos tehéntej nagyon értékes táplálék, azonban a gyermekorvosok szakmai ajánlása alapján ivófolyadékként 3 éves korig érdemes elkerülni, mert összetétele nem mindenben megfelelő a kicsik számára.

A BEBA Pro Junior 1 tejalapú anyatej-kiegészítő tápszerben* olyan vitaminok és ásványi anyagok találhatók meg a hozzátáplálás időszakában járó csecsemők és kisgyermekek szükségletéhez igazodó mennyiségben, mint például a D vitamin, a magnézium, a mangán, a szelén, a kalcium, a jód, a cink vagy éppen a vas. Nem árulunk zsákbamacskát: a Beba Pro Junior 1 is tehéntej alapú, azonban a gyártástechnológia során úgy alakítják az összetételét, hogy az kifejezetten a babák igényeihez és szükségleteihez igazodjon, mind minőségben, mind tápanyagtartalomban, mind pedig az emészthetőséget illetően.

Egy 2015-ben végzett kutatás eredményei alapján az édesanyák főként vitamin és ásványi anyag pótlás céljából, a tehéntej helyettesítésére adnak anyatej-kiegészítő tápszert babájuknak. Többségük (70%) úgy véli, hogy ezáltal hozzájárulnak a kicsi egészséges fejlődéséhez. A magyar édesanyák többsége az anyatej-kiegészítő tápszereket önmagukban, a hagyományos elkészítési mód szerint adja naponta gyermekének.

Az anyatej-kiegészítő tápszerek a hagyományos felhasználáson túl szuper alapanyagai lehetnek rengeteg finomságnak, hiszen nagy előnyük, hogy rendkívül széles körben felhasználhatók, így könnyedén és gyorsan változatossá tudod tenni a kisbabád étkezését. Az évszaknak megfelelő idénygyümölcsökkel, természetes édesítőkkel (pl. mézzel) isteni turmixot készíthetsz gyermeked számára. Különféle gabonafélékkel (rizs, zab, búzadara, kukorica) variálva és a babád kedvenc gyümölcseivel együtt tálalva is garantált sikert érhetsz el csemetédnél.

A téli hónapokra tekintettel hadd ajánljunk neked és babádnak egy könnyedén elkészíthető babafinomságot!

Turmix télies hangulatban
•    1 dl BEBA Pro Junior 1
•    30 g banán
•    30 g körte
•    1 csipetnyi fahéj

ÍGY KÉSZÍTSD EL:
Tisztítsd meg alaposan a körtét, a banánt pedig vágd fel kisebb darabokra. Készítsd el a BEBA Pro Junior 1-ből a tejalapot a dobozon található útmutatónak megfelelően. Keverd össze turmixgéppel a feldarabolt gyümölcsöket, a fahéjat és a tejalapot. Ízesítsd tovább a turmixot babád ízlése szerint.

 

A BEBA Pro Junior 1 12 hónapos kortól adható, ha a szoptatás nem megoldható, vagy nem elégséges a csecsemő kiegészítő táplálására. Nem adható anyatej helyettesítő tápszerként 6 hónapos kort megelőzően. Az elválasztás során, vagy ezt követően javasolt adni a vegyes táplálás részeként. Kiegészítő táplálás céljából való alkalmazásáról 6 hónapos kort megelőzően kérdezd meg gyermeked orvosát, védőnőjét. A változatos, kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez.

*Fontos figyelmeztetés! A csecsemő legjobb tápláléka az anyatej. A legegészségesebb táplálási mód a szoptatás. A termék fogyasztása nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Ajánlott napi mennyiség: 500ml.
 

Tovább

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorInteraktív eszközökkel várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Személyre szabott tanácsainkkal segítjük a szülővé válás folyamatát

Regisztrálj!

Kapcsolódó tartalom
Az anyukák értékelése0/5

Még mindig nem találod
amit keresel?

Próbáld ki új keresőnket. Mindig nyújtunk valami újat Neked.