Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recept megosztása
X

borsos-sonkas-omlett-zoldsalataval

13-23 hónaposig24-36 hónaposig

Borsós-sonkás omlett zöldsalátával

NehézségKönnyű

Borsós-sonkás omlett zöldsalátával

18 hónapos kortól

 

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál Nestlé Sinlac tápszer
  • 1 teáskanál vaj    
  • 30 g baromfisonka
  • 20 g fagyasztott zöldborsó
  • 20 g héj nélküli pirított paprika
  • 10 g fejes saláta
  • 10 g sárgarépa
  • 60 g konzerv kukorica (nem ecetes)
  • 1/4 csokor petrezselyemzöld

 

A zöldsaláta elkészítése:

  • A megmosott és meghámozott sárgarépát vágjuk fel vékony csíkokra vagy apró kockákra és blansírozzuk meg őket enyhén sós vízben.
  • Vágjuk fel a pirított paprikát apró kockákra.
  • Törölgessük meg egy papírtörlővel a megmosott salátát, majd vágjuk fel vékony (nem túl hosszú) csíkokra.
  • Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet.

 

Az omlett elkészítése:

  • Villával verjük fel habosra a tojást és adjuk hozzá a Nestlé Sinlac tápszert és egy csipet sót.
  • Helyezzünk egy kis vajat a serpenyőbe, majd öntsük bele a kockákra vágott sonkát, a zöldborsót, a sárgarépát és a kukoricát – borssal ízesítsük.
  • A felvert tojást öntsük hozzá a sonkához és a borsókhoz és addig pirítsuk alacsony lángon, amíg a tojás el nem készül.
  • A kész omlettet keverjük össze a salátával és az aprított petrezselyemzölddel.

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni, egy élethosszig tartó utazás! Segítünk megtenni az első lépéseket, felkészülni és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra!

  • Többet megtudhatsz a baba táplálkozásáról
  • Használhatod interaktív eszközeink
  • Kérdéseidre akár több választ is kaphatsz
  • Időben értesülszhetsz különleges ajánlatainkról

Kezdd el!