Recept megosztása
X

Céklás rizottó
Céklás rizottó
DifficultyKözepes
Time preparation5mn
Time cooking20mn
Teljes elkészítési idő25perc
Céklás rizottó
18 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 40 g kerek szemű rizs
- 40 g cékla
- 40 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
- 10 g reszelt parmezán
- 1 kávéskanál apróra vágott friss petrezselyem
- 1 kávéskanál repceolaj
- Tisztítsd meg, majd turmixold össze a céklát.
- Öntsd a rizst egy forró vízzel teli lábosba és főzd pár percig alacsony lángon, míg átlátszó nem lesz.
- Főzd 10 percig, közben adj hozzá mindig vizet, ha a rizs felszívja azt.
- Add hozzá a zöldborsót és a céklát, majd folytasd a főzést 10 percig és folyamatosan adj hozzá közben vizet, ha elfő.
- Kóstold meg a rizst. Ha puha, vedd lejjebb a hőfokot, add hozzá a petrezselymet és a reszelt sajtot. Keverd össze és már tálalhatod is.