Recept megosztása
X

Csőben sült bolognai
Csőben sült bolognai
DifficultyKözepes
Time preparation15mn
Time cooking37mn
Teljes elkészítési idő52perc
Csőben sült bolognai
18 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 30 g darált marhahús
- 1 paradicsom (héja és magok nélkül)
- 15 g levestészta (csillagos, betűtészta)
- ½ sárgarépa (50g)
- 10 g hagyma
- 300 ml víz
- 1 evőkanál friss paradicsomszósz
- 1 csipet friss kakukkfű
- 1 evőkanál reszelt sajt
- 1 kávéskanál repceolaj
- Főzd meg a tésztát az előírt módon (kb 4 perc alatt), szűrd le.
- Hámozd meg, mosd meg és vágd apróra a répát (fél centis darabok). Vágd kis darabokra a paradicsomot (1 cm-es darabok). Szeleteld apóra a hagymát (0,2mm).
- Egy kis serpenyőbe tegyél olajat, és süsd a húst a répával és a hagymával 2 percig.
- Add hozzá a paradicsomot, a friss paradicsomszószt és a vizet. Takard le és folytasd a főzést 20 percig. Add hozzá a kakukkfüvet és keverd össze.
- Tedd a tésztát egy tálba, öntsd rá a kész húst a szósszal és szórd be reszelt sajttal.
- Süsd az ételt a mikró grillfunkcióján 5 percig, vagy előmelegített sütőben 5 percig. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek.