Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recept megosztása
X

7-8 hónaposig9-12 hónaposig13-23 hónaposig24-36 hónaposig

Káposzta-, répa- sertés szűzérme-püré

NehézségNehéz

Előkészítési idő5mn

Főzési idő15mn

Teljes elkészítési idő20mn

Káposzta-, répa- sertés szűzérme-püré

8 hónapos kortól

 

Hozzávalók:

 
  • 20 g káposzta (puha leveleket válassz)
  • 70 g répa
  • 30 g burgonya
  • 15 g sertés szűzérme
  • 1 szál metélőhagyma
  • ½ kávéskanál repceolaj
  • 500 ml víz
  1. Mosd meg, hámozd meg és vágd apróra a répát és a burgonyát (0,5cm-es darabok).
  2. Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban, merítsd bele a salátaleveleket 2 percre, majd csepegtesd le azokat és vágd apróra. 
  3. A főzővízben főzd puhára a répát és a burgonyát a metélőhagymával 10-15 perc alatt. 
  4. Praktikus megoldás lehet, ha a zöldségeket egy tálban 80 ml vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikóban 900 W-on, 6 percig főződ.. 
  5. Ha megpuhultak a zöldségek, add hozzá a felaprított szűzérmét és főzd további 10 percig (mikróban főzd további 1 percig).  
  6. Turmixold össze a zöldségeket és a húst, amíg sima állaga nem lesz, majd add hozzá a repceolajat. Ha szükséges, a főzővízből adj hozzá a kívánt állag eléréséhez szükséges mennyiséget. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek. 

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni, egy élethosszig tartó utazás! Segítünk megtenni az első lépéseket, felkészülni és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra!

  • Többet megtudhatsz a baba táplálkozásáról
  • Használhatod interaktív eszközeink
  • Kérdéseidre akár több választ is kaphatsz
  • Időben értesülszhetsz különleges ajánlatainkról

Kezdd el!

Vélemények a receptről