Recept megosztása
X

Káposzta-, répa- sertés szűzérme-püré
Káposzta-, répa- sertés szűzérme-püré
DifficultyNehéz
Time preparation5mn
Time cooking15mn
Teljes elkészítési idő20perc
Káposzta-, répa- sertés szűzérme-püré
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 20 g káposzta (puha leveleket válassz)
- 70 g répa
- 30 g burgonya
- 15 g sertés szűzérme
- 1 szál metélőhagyma
- ½ kávéskanál repceolaj
- 500 ml víz
- Mosd meg, hámozd meg és vágd apróra a répát és a burgonyát (kb. 0,5 cm-es darabokra).
- Forralj fel 500 ml vizet egy lábosban, merítsd bele a salátaleveleket 2 percre, majd csepegtesd le azokat és vágd apróra.
- A főzővízben főzd puhára a répát és a burgonyát a metélőhagymával 10-15 perc alatt.
- Praktikus megoldás lehet, ha a zöldségeket egy tálban 80 ml vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikróban 900 W-on, 6 percig főződ.
- Ha megpuhultak a zöldségek, add hozzá a felaprított szűzérmét és főzd további 10 percig (mikróban főzd további 1 percig).
- Turmixold össze a zöldségeket és a húst, amíg sima állaga nem lesz, majd add hozzá a repceolajat. Ha szükséges, a főzővízből adj hozzá a kívánt állag eléréséhez szükséges mennyiséget. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek.