
Kapros hal
Kapros hal
DifficultyKözepes
Time preparation90mn
Time cooking30mn
Teljes elkészítési idő120perc
Kapros hal
Hozzávalók 2 adaghoz
130 g halfilé (pl. sügér)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál édeskömény
só
1 teáskanál olaj a sütéshez
¼ csokor kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2-3 teáskanál tejszín
60 ml tyúkhúsleves
1 teáskanál rizspehely
1 csapott evőkanál vaj
Répasaláta (sárgarépa, alma, cukor, néhány csepp citromlé)
Elkészítés:
• Gondosan ügyelj rá, hogy a hal megfelelően ki legyen filézve, és minden esetlegesen előforduló szálkát távolíts el belőle!
• Tegyük be a már előre megsózott, olívaolajjal meglocsolt halat a hűtőbe legfeljebb 1,5 óráig. A marinálás előtt szórjuk a tetejére az édesköményt és a kaprot.
• A marinált halat süssük meg egy kis olajban.
• A szószhoz: öntsük bele a facsart citromlevet egy edénybe, majd adjuk hozzá a tejszínt és a húslevest, végül egy csipetnyi köménnyel ízesítsük.
• Főzzük 2-3 percig a szószt, majd szűrjük át.
• Adjuk hozzá a leszűrt szószhoz a rizspelyhet, az olvasztott vajat és az apróra vágott kaprot.
• Tálaláskor öntsük rá a halra a szószt és köretként apró kockákra vágott burgonyát és répasalátát szolgáljunk fel.