Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recept megosztása
X

Kapros hal bundában

NehézségKözepes

Előkészítési idő90mn

Főzési idő30mn

Teljes elkészítési idő120mn

Kapros hal bundában

Hozzávalók 2 adaghoz

130 g halfilé (pl. sügér)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál édeskömény

1 teáskanál olaj a sütéshez
¼ csokor kapor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2-3 teáskanál tejszín
60 ml tyúkhúsleves 
1 teáskanál rizspehely
1 csapott evőkanál vaj
Répasaláta (sárgarépa, alma, cukor, néhány csepp citromlé)

Elkészítés:
•    Gondosan ügyelj rá, hogy a hal megfelelően ki legyen filézve, és minden esetlegesen előforduló szálkát távolíts el belőle!
•    Tegyük be a már előre megsózott, olívaolajjal meglocsolt halat a hűtőbe legfeljebb 1,5 óráig. A marinálás előtt szórjuk a tetejére az édesköményt és a kaprot. 
•    A marinált halat süssük meg egy kis olajban. 
•    A szószhoz: öntsük bele a facsart citromlevet egy edénybe, majd adjuk hozzá a tejszínt és a húslevest, végül egy csipetnyi köménnyel ízesítsük. 
•    Főzzük 2-3 percig a szószt, majd szűrjük át.
•    Adjuk hozzá a leszűrt szószhoz a rizspelyhet, az olvasztott vajat és az apróra vágott kaprot. 
•    Tálaláskor öntsük rá a halra a szószt és köretként apró kockákra vágott burgonyát és répasalátát szolgáljunk fel.

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • Tudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • Interaktív eszközökkel várunk
  • Választ kaphatsz kérdéseidre
  • Időben értesülszhetsz különleges ajánlatainkról

Regisztrálj!