
Karfiolos borjú
Karfiolos borjú
DifficultyNehéz
Time preparation5mn
Time cooking6mn
Teljes elkészítési idő11perc
Karfiolos borjú
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 60 g karfiol
- 30 g burgonya
- 10 g párolt borjúhús
- ½ kávéskanál repceolaj
- 50 ml víz
- Mosd meg és vágd apróra a karfiolt és a burgonyát (fél cm-es darabokra).
- A zöldségeket párold puhára alacsony hőfokon a vízzel, fedő alatt, kb 10-15 perc alatt.
- Praktikus megoldás lehet, ha a zöldségeket egy tálban a vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikóban 900 W-on, 5 percig főződ.
- Add hozzá a borjúhúst és folytasd a főzést egy rövid ideig (akár mikróban, akár lábosban főzöd).
- Turmixold össze, amíg sima, püréhez hasonló állaga nem lesz, add hozzá a repceolajat és keverd össze. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod gyermekednek.