Recept megosztása
X

Meggyes kevert
Meggyes kevert
NehézségKözepes
Előkészítési idő25perc
Főzési idő25perc
Teljes elkészítési idő50perc
Meggyes kevert
(tej-, szója- és gluténmentes)
Hozzávalók:
- 50 g Sinlac por
- 50 g gluténmentes liszt
- 50 g barna cukor
- 2 db tojás
- 25 g kókusztejpor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél üveg meggybefőtt
- csipet só
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
Egy keverőtálban az egész tojásokat a barna cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval összedolgozzuk, felhabosítjuk.
A kókusztejport 100 ml vízzel elkeverjük, majd a cukros habhoz adjuk.
A lisztet és a port összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos habhoz adjuk kanalanként.
A kész masszát süteményformákba töltjük.
A tetejükre rászórjuk a lecsepegtetett meggybefőttet.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.