MyFeed Personalized Content
Terhesség
Cikk
Add this post to favorites

Házi praktikák a szülés megindítására

Fűszeres ételek, málnalevéltea vagy szex – előszeretettel ajánlják egymásnak a kismamák ezeket és az ehhez hasonló otthoni szülésindító praktikákat.

Ápr. 12, 2020

Szülés megindítása otthon - szülésindító házi praktikák

 

Már nagyanyáink történeteiből is ismerhetjük azokat a praktikákat, amelyek segíthetnek a szülés megindulásában, persze, semmi garancia sincs arra, hogy ezek bármelyike is meghozza majd a várt sikert. Mindenesetre, ha már meg is fordult a gondolataidban, hogy bevetsz valamilyen otthoni szülésindító trükköt, mindenképpen beszélj erről az orvosoddal! És legfőképpen: légy türelmes! 

 

Íme, a 7 legnépszerűbb házi trükk!

 

1.    Szex
A mindenórás kismamák egyik talán leggyakrabban alkalmazott praktikája a szex, sőt, nemritkán még az orvos is „felírhatja receptre”. A szeretkezés valóban rásegíthet a szülés megindulására, hiszen egyrészt az ondóban található prosztagladin hormon segíti a méhszáj érését, másrészt, orgazmus közben méhösszehúzódásokért felelős oxitocin szabadul fel. 
 

2.    Mellbimbók ingerlése
Akár a szex részeként, akár önmagában, a mellbimbók ingerlése is hatásos lehet. Ugyan, a többi fortélyhoz hasonlóan, ez sem ad 100 százalékos eredményt, annyi biztos: a bimbók stimulálása során is oxitocin szabadul fel. 
 

3.    Mozgás 
Egyesek könnyed sétákra, mások lassú, mégis ritmusos táncra esküsznek mindenórás kismamaként. Bármit is mozogsz, fontos, hogy ne legyen túl megerőltető! 
 

4.    Málnalevéltea
Noha a málnalevéltea fogyasztása nem ajánlott a terhesség alatt, a várandósság 34. hetétől kortyolgatva állítólag segíthet a kismedencei izmok lazításában és a méhszáj puhulásában. Erről is kérd ki az orvosod véleményét!
 

5.    Fűszeres ételek
Talán ilyen szemmel sosem vizsgáltad a fűszereket, de jó, ha tudsz róla, hogy közülük szép számmal akadnak alhasi vérbőséget okozók. Ilyen többek között a rozmaring, a majoránna, a bazsalikom vagy éppen a kakukkfű. 
 

6.    Masszázs
Van, aki a lábfej belső oldalán, a bokacsont alatti rész masszírozására esküszik, ha a szülés beindításáról van szó. Ehhez mindenképpen ajánlott szakértő kezeket segítségül hívni.

  
7.    Lazítás
A harmadik trimeszter nem minden kismama számára stresszmentes. Az utolsó heteket sokan nehezen viselik, úgy fizikailag, mint lelkileg. Van, akin a szüléstől való félelmek lesznek úrrá, de van olyan is, aki már kényelmetlenül érzi magát a testében, és már csak arra tud gondolni, hogy túlessen a nagy eseményen. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, a lazítás - bár igen sok trükk létezik a szülés beindítására, a természet úgyis mindent megold – foglalja össze Dr. Vörös Anna szülész-nőgyógyász. 


Szervezz hát programokat, tűzz ki magadnak minden napra feladatokat, beszélgess a barátaiddal és bőven hagyj magadnak időt a pihenésre! Meglátod, a lazítás átsegít minden nehézségen, és ne feledd: lehet, hogy pont a félelmek és a rossz érzések állnak útjába a szülés beindulásának.

Rate this article

Csatlakozz a Baby & me Clubba!

MVP Logo

Ismerd meg a regisztráció előnyeit

  • Letölthető kisokosok

    Hozzáférhetsz letölthető kisokosokhoz, receptkönyvekhez, útmutatókhoz

  • Hírlevél feliratkozás

    Várandósságod heteihez, majd kisbabád fejlődésének pontos üteméhez igazodó hírlevelekkel várunk

  • Szakértői támogatás

    Szakértői tanácsokkal, tippekkel várunk

  • Kuponok és ingyenes termékminták

    Használd ki a Club tagság előnyeit és igényelj kuponokat, termékmintákat