Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recept megosztása
X

(0 értékelés)

NehézségKözepes

Előkészítési idő20mn

Főzési idő30mn

Teljes elkészítési idő50mn

Répafelfújt

18 hónapos kortól

 

Hozzávalók:

 
  • 120 g sárgarépa
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csapott evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál előfőzött, finom őrlésű búzadara
  • 1 kávéskanál reszelt gruyère sajt (vagy trappista)
  • 1 kávéskanál zsemlemorzsa
  • 1 mogyorónyi vaj a forma kikenéséhez 
  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Az alaposan megtisztított, meghámozott, felkockázott répát párold meg egy lábosban egy kevés vízen 10-15 perc alatt, majd egy kevés főzővízzel együtt turmixold krémes állagúra. 
  3. Egy edényben keverd össze a répapürét a tejföllel és add hozzá a búzadarát.
  4. Verd a tojásfehérjét kemény habbá és keverd össze óvatosan a tejfölös keverékkel.
  5. Vajazz ki egy sütőformát (pl 9 cm átmérőjűt 5 cm mélységűt), öntsd bele a keveréket, majd hintsd be a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal. Süsd kb 15 percig a sütőben. Azonnal tálalhatod gyermekednek.

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni, egy élethosszig tartó utazás! Segítünk megtenni az első lépéseket, felkészülni és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra!

  • Többet megtudhatsz a baba táplálkozásáról
  • Használhatod interaktív eszközeink
  • Kérdéseidre akár több választ is kaphatsz
  • Időben értesülszhetsz különleges ajánlatainkról

Kezdd el!

0 értékelés