Recept megosztása
X

Répafelfújt
Répafelfújt
DifficultyKözepes
Time preparation20mn
Time cooking30mn
Teljes elkészítési idő50perc
Répafelfújt
18 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 120 g sárgarépa
- 1 tojásfehérje
- 1 csapott evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál előfőzött, finom őrlésű búzadara
- 1 kávéskanál reszelt trappista sajt
- 1 kávéskanál zsemlemorzsa
- 1 mogyorónyi vaj a forma kikenéséhez
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Az alaposan megtisztított, meghámozott, felkockázott répát párold meg egy lábosban egy kevés vízen 10-15 perc alatt, majd egy kevés főzővízzel együtt turmixold krémes állagúra.
- Egy edényben keverd össze a répapürét a tejföllel és add hozzá a búzadarát.
- Verd a tojásfehérjét kemény habbá és keverd össze óvatosan a tejfölös keverékkel.
- Vajazz ki egy sütőformát (kb. 9 cm átmérőjűt 5 cm mélységűt), öntsd bele a keveréket, majd hintsd be a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal. Süsd kb 15 percig a sütőben. Azonnal tálalhatod gyermekednek.