
Sonkás rizottó
Sonkás rizottó
DifficultyKözepes
Time preparation10mn
Time cooking20mn
Teljes elkészítési idő30perc
Sonkás rizottó
18 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 15 g rizs
- 20 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
- 10 g mellsonka (1/4 szelet kb)
- ½ tojás
- 1 répa (kb 100 g)
- 1 kávéskanál repceolaj
- ízlés szerint 50 g hámozott főtt paradicsommal és 5 g apróra vágott párolt hagymával tovább ízesíthető.
- Vágd a sonkát apróra. Mosd meg a répát, a zöldborsót és a rizst. Hámozd meg és karikázd fel a répát.
- Egy forró vízzel teli lábosban főzd meg a rizst, a zöldborsót és a répakarikákat kb 20 percig, majd szűrd le.
- Verd fel a tojást egy tálban. Egy olajozott serpenyőben süsd meg omlett állagúra a felvert tojást, majd vágd vékony szeletekre.
- Egy tálban keverd össze a rizst, a répát, a zöldborsót, az omlettet és a sonkát. Azonnal tálalhatod.