Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
Szakértőink

Szakértőink

Létezik olyan, hogy a baba a hozzátáplálás megkezdése után nem akarja elfogadni az anyatejet?

2016/09/01 13:09

Korábban megválaszolt kérdések

 

Létezik olyan, hogy a baba a hozzátáplálás megkezdése után nem akarja elfogadni az anyatejet?

Kérdés: Csilla, egy 7 hónapos baba anyukája

Téma: Szoptatásról

 

Gyakran előfordul, hogy az új ízek, ételek a baba érdeklődését olyannyira felkeltik, hogy a szopizást már nem kérik. Érdemes azért ilyenkor is próbálkozni, hiszen minden csepp anyatej kincs.

 

Mit csináljak, ha nincs elég tejem?

Kérdés: Kriszti, egy 3 hónapos baba anyukája

Téma: Szoptatásról

 

Kevés olyan anya van, akinek a mellében kevés vagy egyáltalán nincs tejmirigy, ezért nem (vagy csak kevés) tejet képes termelni. Gyakrabban fordul elő inkább az a helyzet, hogy a tejtermelődés mértéke elmarad a kívánatostól, így a baba nem tud elég anyatejhez jutni. A legjobb anyatej-serkentő maga a baba, ezért a gyakoribb szoptatások jelenthetnek megoldást. E mellett néhány dologra feltétlenül oda kell figyelni: megfelelő pihenés, elégséges folyadékbevitel, kiegyensúlyozott táplálkozás, nyugodt légkör. A tejtermelődés fokozására tejserkentőket is lehet alkalmazni, ami lehet például tea, homeopátiás készítmény, azonban ezek szedését mindig érdemes szakemberrel megbeszélni a kellemetlen mellékhatások elkerülése érdekében.

 

Lehet-e melegíteni a tejpépet?

Kérdés: Ilona, egy 5 hónapos baba anyukája

Téma: Termékekről

 

A praktikus csomagolásban kapható, hűtést sem igénylő termékek felbontás után azonnal fogyaszthatók hidegen és melegen is. Az elkészített pépek azonnali fogyasztásra alkalmasak, de amibe már beleevett a baba, azt már nem javasolt tovább tárolni és újra felmelegítve odaadni neki. A már elkészített, de még érintetlen tejpép viszont még egy órára eltehető és újramelegíthető.

 

Csomós lett a tápszer, mit tegyek?

Kérdés: Judit, egy 9 hónapos baba anyukája

Téma: Termékekről

 

A tápszert úgy készítse el, mint a pudingot: folyamatosan adagolja a vizet a porhoz és közben kevergesse! Ha még így is maradna egy pici csomó, akkor a főzelékes cumit tegye a cumisüvegre. Semmiképp se használjon szitát, mert fontos, hogy a baba mindent megigyon a tápszerből. A három apró lyukú cumik helyett javasoljuk az egy nagyobb lyukúakat, amelyeken akadálytalanul át tud folyni a tápszer.

 

A védőnőm azt mondta, hogy egy éves kor alatt ne adjak gyermekemnek mézet. Nem lesz probléma a Nestlé mézes tejpéppel?

Kérdés: Kati, egy 8 hónapos baba anyukája

Téma: Termékekről

 

A babák immunrendszere még fejletlen ahhoz, hogy elbánjon a mézben természetes úton előforduló anyagokkal és organizmusokkal. Az a méz azonban, amelyet a Nestlé használ termékei előállításához, számos teszten átment, mentes mindenféle ilyen jellegű allergén anyagtól, fogyasztása tehát teljesen biztonságos a babák számára.

Tovább

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorLetölthető anyagokkal várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Iratkozz fel személyre szabott elektronikus hírleveleinkre
Kapcsolódó tartalom
Az anyukák értékelése0/5
Keresés

Még mindig nem találod
amit keresel?

Próbáld ki új keresőnket. Mindig nyújtunk valami újat Neked.