Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Recept megosztása
X

cukkinis-halas-pure

24-36 hónaposig13-23 hónaposig

Zöldborsópüré-fôzelék nyúlhússal vagy csirkemellel komplettálva

NehézségKözepes

Előkészítési idő25mn

Főzési idő25mn

Teljes elkészítési idő50mn

Zöldborsópüré-fôzelék nyúlhússal vagy csirkemellel komplettálva

(tej-, tojás-, szója- és gluténmentes)
 
Hozzávalók:
  • 100 g zöldborsó
  • 10 g hidegen sajtolt növényi olaj
  • 50 g Sinlac por
  • 30 g nyúlgerinc vagy csirkemell
  • petrezselyem
  • csipet só a főzéshez
Elkészítés
A megtisztított, megmosott zöldborsót annyi vízben, hogy éppen ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
A nyúlgerincet vagy csirkemellet megtisztítjuk, esetleg kicsontozzuk, megmossuk, és megfőzzük kevés vízben, petrezselyemmel ízesítve.
A főtt zöldborsót átpasszírozzuk (a baba igényeinek megfelelően turmixolhatjuk is), majd a Sinlac porral és szükség szerinti mennyiségű főzővízzel krémes állagúra keverjük.
A főtt húst kevés főzővízzel pépesítjük, majd a főzelékpüréhez adjuk.
Tálalás előtt a langyos főzelékhez hozzákeverjük az olajat.
Csirke vagy nyúl helyett pulykahússal is készíthetjük, esetleg sonkakrémet is adhatunk hozzá.

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni, egy élethosszig tartó utazás! Segítünk megtenni az első lépéseket, felkészülni és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra!

  • Többet megtudhatsz a baba táplálkozásáról
  • Használhatod interaktív eszközeink
  • Kérdéseidre akár több választ is kaphatsz
  • Időben értesülszhetsz különleges ajánlatainkról

Kezdd el!

Vélemények a receptről