MyFeed Personalized Content
Percentilis kalkulátor

Percentilis kalkulátor

A percentilis kalkulátor - vagy más néven növekedési kalkulátor - segítségével követheted gyermeked fejlődését. A percentilis kalkulátor hasznos iránymutatás, de mielőtt kipróbálod az eszközt, vedd figyelembe, hogy minden kisbaba fejlődése egyedi. Ha bizonytalan vagy gyermeked fejlődésével kapcsolatban, mindenképpen kérd ki a gyermekorvos vagy védőnő véleményét az értékek értelmezése során. 

 

Eszközünk a testhossz percentilist mutatja meg és az aktuális magyar szabályozásnak megfelelően, sok-sok ezer magyar kisbaba adatait elemezve készült*. A percentilis érték azt mutatja meg, hogy az azonos életkorban lévő, azonos nemű gyermekek testtömeg és testmagasság paraméterei hogyan viszonyulnak a megadottakhoz. 

Amennyiben gyermeked értékei nem jelennek meg a táblázatban, mert a legfelső határérték felett vagy a legalsó határérték alatt található, mindenképpen fordulj gyermekorvoshoz, védőnőhöz. Normál tápláltsági zónába esik a 3 év alatti gyermek, ha a testhossz percentilise 10 és 90 percentilis közé esik (10 alatti érték alultápláltságra, 90 feletti pedig túlsúlyra utalhat).Tippek a percentilis kalkulátor használata előtt 

 

Testhossz

 

- Általában a pelenkázón szoktuk mérni a testhosszt.

- Kisbabád fektesd a hátára, fejét egészen közel a pelenkázó falához 

- A centimétert húzd ki a baba mellé, majd a lábát óvatosan kinyújtva és lábfejét gyengéden a pelenkázóhoz képes merőleges helyzetbe állítva ellenőrizd az aktuális testhosszt. 

 

Hasznos lehet a fejlődés rendszeres nyomon követése, ezért javasoljuk, hogy a Nestlé Baby & me Club-ba való regisztrációval, kisbabád születésétől kezdve használd a percentilis kalkulátort és mentsd el az adatokat.

 

* Forrás: Egészségügyi Közlöny; LXXII. ÉVFOLYAM 10. szám; 1. melléklet: A testhosszúság referenciaátlagai és -percentilisei születéstől 3 éves korig; 2022. június 29.

Add meg a súly és magasság értékeket

(*) A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Gyermeked neme *
Add meg gyermeked testsúlyát és/vagy testhosszát

g

cm

Magasság vonal