Mik a rostok és oligoszacharidok?
Az oligoszacharidok a rostok egy olyan csoportja, melyek csak rövidebb, 3-10 cukormolekulából álló szénhidrátláncot tartalmaznak. Az oligoszacharidok különböző fajtái természetes formában a táplálékokban is előfordulnak. A frukto-oligoszacharidok (FOS) számos zöldségben, mint például hagymában, cikóriában, fokhagymában, spárgában stb. találhatóak meg. A galakto-oligoszacharidok (GOS) elsősorban tejtermékekben, hüvelyesekben és gyökérzöldségekben fordulnak elő.
A rostokat a vékonybél nem emészti meg – nem bontja le és nem szívja fel – őket. Így a bélrendszeren keresztül egészen a vastagbélig eljutnak, ahol táplálják a szervezet működése szempontjából fontos baktériumtörzsek (bifidobaktériumok, lactobacillusok) szaporodását, illetve serkentik aktivitásukat.
A GOS/FOS rostok vízben oldódó vegyületek, melyek a bélben térfogatnövelő és erjesztő tulajdonsággal is rendelkeznek.
Az élelmiszerekkel vagy étrend-kiegészítő formájában, a napi táplálkozás részeként elfogyasztott rost mennyisége hatással van a salakanyag állagára és ürülésének gyakoriságára.
Nagyon szuper jó termék, rendszeresen használjuk a kislányomnak. Egy gond van vele, hogy nem lehet egészségpénztári kártyára vásárolni. Enélkül nem tud kakilni a babám, nem értem egy ilyen jó és szükséges terméket miért nem lehet elszámolni?
Mi EP kártyára vesszük.