Mit ehet a kismama?

Milyen ételek fogyaszthatók biztonsággal a terhesség alatt?

Terhesség
Cikk
Szep. 4, 2023

Friss kutatások azt mutatják, hogy az egészséges kismamák nyugodtan fogyaszthatnak például tejet, sajtot, halat, mogyoróféléket, stb.

Azokat az ételeket, amelyekre allergiás vagy, a várandósság alatt is javasolt kerülni. Egyes, nem allergiás nők azonban úgy hiszik, hogy ha terhességük alatt bizonyos ételeket (például mogyoróféléket) esznek, azok magzatuknál allergiát okozhatnak. Az erre irányuló kutatások még folynak, de a jelenleg érvényben lévő ajánlások szerint az allergiától nem szenvedő kismamáknál nincsen szükség az étrendben bármilyen megkötést tenni.

Ha tehát egészséges vagy és nincs allergiád, nyugodtan fogyaszthatod az alábbiakat, gyermekednél az allergia kockázatát ezzel nem befolyásolod:

  • tej
  • tojás
  • hal
  • mogyorófélék
  • búzalisztből készült termékek

Persze, vannak olyan ételek, amelyeket a várandós nők valóban nem árt, ha kerülnek a terhességük ideje alatt: ilyen például a nyers hal és egyéb hús, illetve a nem pasztőrözött tejből készült sajt. De ezeket sem azért, mert allergiát okoznának a babánál, csupán a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében.

Kockázatos ételek a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében

A várandósság ideje alatt az alábbi ételeket ajánlatos elkerülnöd a biztonság kedvéért:

Kockázatos ételek a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében

Csatlakozz a Baby & me Clubba!

  Csatlakozz a Baby & me Clubba!

Ismerd meg a regisztráció előnyeit

Letölthető kisokosok

Hozzáférhetsz letölthető kisokosokhoz, receptkönyvekhez, útmutatókhoz

Hírlevél feliratkozás

Várandósságod heteihez, majd kisbabád fejlődésének pontos üteméhez igazodó hírlevelekkel várunk

Szakértői támogatás

Szakértői tanácsokkal, tippekkel várunk

Kuponok és ingyenes termékminták

Használd ki a Club tagság előnyeit és igényelj kuponokat, termékmintákat