MyFeed Personalized Content
Terhesség
Táplálkozási program
Add this post to favorites

Milyen ételek fogyaszthatók biztonsággal a terhesség alatt?

Friss kutatások azt mutatják, hogy az egészséges kismamák nyugodtan fogyaszthatnak például tejet, sajtot, halat, mogyoróféléket, stb.

Szep. 4, 2023

Azokat az ételeket, amelyekre allergiás vagy, a várandósság alatt is javasolt kerülni. Egyes, nem allergiás nők azonban úgy hiszik, hogy ha terhességük alatt bizonyos ételeket (például mogyoróféléket) esznek, azok magzatuknál allergiát okozhatnak. Az erre irányuló kutatások még folynak, de a jelenleg érvényben lévő ajánlások szerint az allergiától nem szenvedő kismamáknál nincsen szükség az étrendben bármilyen megkötést tenni.

Ha tehát egészséges vagy és nincs allergiád, nyugodtan fogyaszthatod az alábbiakat, gyermekednél az allergia kockázatát ezzel nem befolyásolod:

  • tej
  • tojás
  • hal
  • mogyorófélék
  • búzalisztből készült termékek

Persze, vannak olyan ételek, amelyeket a várandós nők valóban nem árt, ha kerülnek a terhességük ideje alatt: ilyen például a nyers hal és egyéb hús, illetve a nem pasztőrözött tejből készült sajt. De ezeket sem azért, mert allergiát okoznának a babánál, csupán a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében.

 

Kockázatos ételek a bakteriális fertőzések elkerülése érdekében

A várandósság ideje alatt az alábbi ételeket ajánlatos elkerülnöd a biztonság kedvéért:

 

Rate this article
4