Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
Közeledik a tél, most még fontosabb az erős immunrendszer

Télen még fontosabb az erős immunrendszer

Az ősz nem csak színes falevelekkel és izgalmas gesztenyegyűjtögetésekkel érkezik, de a hűvösebb, csapadékosabb időt is magával hozza. A tél közeledtével jócskán rövidülnek a nappalok, csökken a napos órák száma, így a D-vitamin utánpótlás is korlátozottabbá válik. Ilyenkor pedig kiemelten fontos a kisgyermekek immunrendszerének megfelelő támogatása.

2020/12/04 08:49

A gyermekek 50%-a 13-18 hónapos korától már ugyanazt eszi, amit a felnőttek*, pedig ebben az életkorban még különleges odafigyelést kíván meg szervezetük, étkezésük. Amennyiben táplálkozásuk nem kiegyensúlyozott, tápanyag- és vitaminellátásuk nem megfelelő, úgy az az immunrendszerük gyengüléséhez is vezethet.  Az 1 évesnél idősebb gyermekek vasból, kalciumból és D-vitaminból többet igényelnek, mint a felnőttek (testtömeg-kilogrammonként.) Napi kb. 500 ml tejalapú táplálék hozzájárulhat ezen tápanyagok biztosításához a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

*Forrás: 0-3 éves csecsemők, kisdedek és a szoptatós anyák táplálkozási felmérése. TNS Hofmann – Nutricomp 2015

 

 

Hogyan vezessük be a kicsi étrendjébe a BEBA OPTIPRO®  Junior 1-et?

  • Elsőre kevesebbet készíts! Első kóstolásra 0,5-1 dl is megteszi.
  • Ne csüggedj, ha elsőre nem ízlik gyermekednek. Vannak babák, akik lassan, kis lépésekben szoknak csak hozzá az új ízekhez, akár 10-15 alkalmat is igénybe vehet az új étel, ital elfogadása.
  • Nem csak ital formájában alkalmasak a fogyasztásra, hanem nagyszerű alapanyagai lehetnek más finomságoknak is, például gyümölcsösös turmixoknak, gabonapépeknek.

 

 

Tovább

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorLetölthető anyagokkal várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Iratkozz fel személyre szabott elektronikus hírleveleinkre
Kapcsolódó tartalom
Az anyukák értékelése0/5
Keresés

Még mindig nem találod
amit keresel?

Próbáld ki új keresőnket. Mindig nyújtunk valami újat Neked.