MyFeed Personalized Content
12-23 hónap
Ebéd
Recept
Add this post to favorites

Rakott zöldbab csirkehusival

50perc
Lépésről lépésre
  • 5perc
    Előkészítési idő
  • 45perc
    Főzési idő
  • 50perc
    Teljes idő
  • Rakott zöldbab csirkehusival

    12 hónapos kortól
     

    Hozzávalók:

    • 10 dkg friss zöldbab (világos színű)
    • 10 dkg hántolt fehér rizs
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 10 dkg csirkemell
    • 1 pohár natúr joghurt
    • 1 kis pohár reszelt sajt (bármilyen félkemény sajt)
    • 1 tk olívaolaj
    • egy csipet só
    • 1 ek vaj

     

    1. A rizst a szokásos módon kissé sós vízben főzd meg, majd tedd félre annyi időre amíg a többi hozzávalót feldolgozod.
    2. Hámozd meg és aprítsd fel a vöröshagymát.
    3. Darabold fel apró kockákra a csirkemellet.
    4. A csirkét, a hagymát és a zöldbabot kis sóval egy közepes lábosban pirítsd meg, ezt követően öntsd fel 2 dl vízzel, majd körülbelül 20 percig párold az olajon.
    5. Ezután egy kivajazott kisebb méretű jénai edényben rétegezd a hozzávalókat: rizs - zöldbabos, csirkés keverék - joghurt - reszelt sajt.
    6. 180 fokon 10 percig süsd a sütőben, amíg a tetején a sajt egy kicsit megpirul. 

     

    Tipp: tálaláskor használj bármilyen állatfigurás (maci, nyuszi) pogácsaszaggatót (mert a rakott ételek jól formázhatók) és indulhat is az erdei mese-ebéd, ami nem csak izgalmas, hanem nagyon finom is!

Rate this article