Krémes csirke céklával
Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Krémes csirke céklával
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 100 g főtt cékla
- 75 g burgonya
- 15 g csirkemell
- 1 adagolókanál BEBA OPTIPRO 2 tejalapú anyatej-kiegészítő tápszer
- ½ kávéskanál repceolaj
- 100 ml víz
- Mosd meg, hámozd meg és vágd apróra a burgonyát (0,5 cm-es darabokra), hámozd meg és vágd apróra a céklát is.
- A vízben, fedő alatt főzd a burgonyát 10 percig, alacsony lángon.
- Add hozzá a csirkét és a céklát, majd főzd további 5-10 percig, hogy megpuhuljanak.
- Praktikus megoldás lehet, ha a burgonyát egy tálban 100 ml vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikróban 900 W-on, 4 percig főződ, majd add hozzá a céklát és a csirkét, majd folytasd a főzést a mikróban további fél percig.
- Turmixold össze, amíg sima állaga nem lesz, hűtsd le testhőmérsékletűre, majd add hozzá a repceolajat és a BEBA OPTIPRO 2-es tápszer port, majd keverd össze. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod a gyermekednek.
Kapcsolódó receptek
View details Burgonyás spárga-krémleves
Burgonyás spárga-krémleves
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
30perc
View details Tavaszi zöldborsós-spenótos krém
Tavaszi zöldborsós-spenótos krém
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 5 perc
Lehűtés
10perc
View details Mediterrán vadas marhapüré
Mediterrán vadas marhapüré
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Sonkás tészta cukkini krémmel
Sonkás tészta cukkini krémmel
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Édesburgonya-püré marhahússal
Édesburgonya-püré marhahússal
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Kókuszos mangóleves
Kókuszos mangóleves
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 /3 perc
Lehűtés
20perc
View details Karamellás tejbegríz
Karamellás tejbegríz
Előkészítés: 2 perc
Főzés: 2 perc
Majd hagyd kihűlni
4perc
View details Cukkinis-halas püré
Cukkinis-halas püré
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Almás-fahéjas sült kompót
Almás-fahéjas sült kompót
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 12 perc
Lehűtés
17perc
View details Spenótos-parmezános krém
Spenótos-parmezános krém
Előkésztés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Krémes zöldség tojással és sajttal
Krémes zöldség tojással és sajttal
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 6 perc
Lehűtés
11perc
View details Tőkehal papírhüvelyben, édeskömény- és édesburgonyapürével
Tőkehal papírhüvelyben, édeskömény- és édesburgonyapürével
Előkészítés: 5 perc Főzés: 20 perc Lehűtés
25perc
View details Tejberizs eperrel
Tejberizs eperrel
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 30 perc
Lehűtés: 20 perc
40perc
View details Rakott zöldbab csirkehusival
Rakott zöldbab csirkehusival
12 hónapos kortól
Nehézségi fok: közepes
Elkészítési idő: 45 perc
50perc
View details Brokkolikrém pirított mandulával
Brokkolikrém pirított mandulával
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc