Mediterrán vadas marhapüré
Hozzávalók
Lépésről lépésre
-
Mediterrán vadas marhapüré
8 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 20 g fehérrépa
- 100 g répa
- 50 g burgonya
- 15 g steak
- ½ kávéskanál repceolaj
- 1 csipet szárított kakukkfű
- 100 ml víz
- Mosd meg, hámozd meg és vágd apróra a zöldségeket (0,5cm-es darabok).
- A vízben alacsony lángon, fedő alatt párold a zöldségeket 10 percig, majd add hozzá a steak-et és főzd további 5-10 percig.
- Praktikus megoldás lehet, ha a zöldségeket egy tálban 100 ml vízzel együtt, frissen tartó fóliával letakarva mikróban 900 W-on, 6 percig főződ, majd hozzáadod a húst és folytatod a főzést még fél percig.
- A kakukkfüvet teafilterben (mikrohullámú sütő esetén fűszerzacskóban) tedd a vízbe a hússal együtt, majd a főzés végén vedd ki.
- Turmixold össze, amíg sima állaga nem lesz, add hozzá a repceolajat és keverd össze. Ellenőrizd az étel hőmérsékletét, mielőtt tálalod a gyermekednek.
Kapcsolódó receptek
View details Tavaszi zöldborsós-spenótos krém
Tavaszi zöldborsós-spenótos krém
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 5 perc
Lehűtés
10perc
View details Édesburgonya-püré marhahússal
Édesburgonya-püré marhahússal
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Burgonyás spárga-krémleves
Burgonyás spárga-krémleves
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
30perc
View details Krémes csirke céklával
Krémes csirke céklával
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Sonkás tészta cukkini krémmel
Sonkás tészta cukkini krémmel
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc
View details Kókuszos mangóleves
Kókuszos mangóleves
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 15 /3 perc
Lehűtés
20perc
View details Karamellás tejbegríz
Karamellás tejbegríz
Előkészítés: 2 perc
Főzés: 2 perc
Majd hagyd kihűlni
4perc
View details Almás-fahéjas sült kompót
Almás-fahéjas sült kompót
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 12 perc
Lehűtés
17perc
View details Tejberizs eperrel
Tejberizs eperrel
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 30 perc
Lehűtés: 20 perc
40perc
View details Rakott zöldbab csirkehusival
Rakott zöldbab csirkehusival
12 hónapos kortól
Nehézségi fok: közepes
Elkészítési idő: 45 perc
50perc
View details Brokkolikrém pirított mandulával
Brokkolikrém pirított mandulával
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Almás-málnás nyalánkság
Almás-málnás nyalánkság
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 3 perc
Hűtés: 15 perc
8perc
View details Cukkinis-halas püré
Cukkinis-halas püré
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 20 perc
Lehűtés
25perc
View details Almás-banános-kekszes kompót
Almás-banános-kekszes kompót
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 3 perc
Lehűtés
8perc
View details Mézes-körtés búzadara
Mézes-körtés búzadara
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 5 perc
Lehűtés
10perc
View details Spenótos-parmezános krém
Spenótos-parmezános krém
Előkésztés: 5 perc
Főzés: 15 perc
Lehűtés
20perc