MyFeed Personalized Content
0-4 hónap
Cikk
Add this post to favorites

Így szereld le a szoptatási beszólásokat

0
0 Értékelések

Eleged van abból, hogy mindenki kifejti a véleményét a szoptatási szokásaidat illetően? Íme egy lista azokról a gyakran előforduló szoptatási beszólásokról, amiket NEM illik mondani egy szoptató anyának. Miközben valamennyi kérdésre lehetne az az adekvát válasz, hogy “Törődj a magad dolgával!”, azért nem árt, ha van néhány további határozott reakció a tarsolyodban. Íme öt mód arra, hogy hogyan szereld le az idegesítő szoptatási kérdéseket.

Feb. 21, 2021
 • Nem szeretnél diszkrétebb körülmények között szoptatni? - Nos, akkor tisztázzuk is a legelején: nincs semmi szégyellnivaló abban, ha valaki nyilvános helyen szoptat! Teljesen természetes, hogy megeteted a babád, amikor megéhezik. Az, hogy erről mások mit gondolnak, irreleváns. Szereld le ezt az udvariatlan kérdést ezzel a válasszal: “Köszönöm, teljesen jó nekünk itt. Ha számodra ez kényelmetlen, nem kell néznie.”
 • Nem szeretnéd eltakarni magad szoptatás közben? - Nem, nem szeretném. Ez a másik tipikus esete annak, hogy megpróbálnak kellemetlen színben feltüntetni azért, mert nyilvános helyen szoptatsz. Az ugyanis teljes mértékben a te döntésed, hogy szeretnél-e szoptatós kendőt vagy más takaróeszközt használni. Nem a te felelősséged, ha mások kényelmetlenül érzik magukat egy ilyen természetes (és egyébként csodálatosan szép) folyamat láttán. Ez az ő bajuk. Egyszerűen mond azt, hogy “Köszönjük, de nekünk így kényelmes. Ha nagyon zavarja, nyugodtan üljön/álljon arrébb!”
 • Még mindig éhes a babád? - A szoptatott babák jóval gyakrabban esznek, mint tápszeres társaik, hiszen az anyatejet könnyebb megemészteni. Szereld le ezt a kellemetlen szoptatási beszólást ezzel a reakcióval: “Az én babám akkor hagyja abba a szopizást, amikor elég volt neki, és pontosan jelzi, amikor ismét szüksége van rá.”
 • Ugye tudod, ha cumisüvegből eteted, soha többé nem fogadja el a melled? - Tévedés: teljes mértékben lehetséges, hogy a szoptatás mellett cumisüvegből is tápláld a babád. Ezt a technikát hívják vegyes táplálásnak vagy pótlásnak, amikor az anyatej mellett tápszerrel egészíted ki a baba étrendjét. Az anyatej termelődését a kereslet-kínálat elve határozza meg, ezért fontos, hogy mindig a szoptatás töltse be az elsődleges szerepet! Ha segítségre van szükséged a vegyes tápláláshoz, olvasd el a tippjeinket itt! És vess véget ennek az “eszmecsérnek” ezzel a válasszal: “A vegyes táplálás igazoltan működő etetési módszerét követjük, és nekünk nagyon bevált.”
 • Még mindig szoptatsz? - Az ítélkezésre hajlamos kívülállók gyakran gondolhatják azt, hogy a babád túl idős a szoptatáshoz. Ugye milyen “figyelmesek”? Pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás a gyermek két éves koráig, de igény szerint tovább is folytatható. Úgyhogy nyugodtan válaszd a hosszú ideig tartó szoptatást, amennyiben ez a te és a baba igényeinek is megfelel. A kéretlen beszólásra pedig mondd azt, hogy “Igen, még mindig szopizik. Hát nem csodálatos, hogy most is így táplálom a babám, így pedig tovább erősödik köztünk a kötelék?”
rating review icon
Legfrissebb értékelések

Értékelések átlaga

0
0
0 értékelés

Összefoglaló

 • 5 star
  0
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0

Új értékelést írok