MyFeed Personalized Content
0-4 hónap
Cikk
Add this post to favorites

Az új babás életem

4
3.7/5 3 Értékelések

Ha valaki azt mondja, hogy ellágyulok, amikor apa leszek, nem hittem volna el… És még, ha az elején egy kissé bizonytalan is voltam, rengeteg dolgot megteszek a babámért.

Szep. 26, 2020

Szülővé válás - apa baba kapcsolat


„Apám, a hős!” Igen, rólam van szó! Azt kell, hogy mondjam, majdnem tökéletes vagyok. Pelenkacsere, etetés, altatódalok éneklése… Modern apa vagyok, könnyen veszem az akadályokat, legyenek azok egy magasröptű üzleti tárgyaláson vagy a baba körül. Próbálom ezt megosztani a saját apámmal… El kell ismernem, hogy sokat tanultam a feleségemtől. Mindent elmagyarázott töviről hegyire, a fürdővíz hőmérsékletétől kezdve a babakocsi dőlésszögének a beállításán át egészen a cumiztatásig, és az igazat megvallva imádok babázni!

Hogyan kell a babát megfogni?
Az elején féltem, hogy fájdalmat okozok neki, de most már bízom magamban. A babák nem igazán törékenyek, ugyanakkor igénylik a gyengédséget, ezért mindig finoman veszem fel, hogy biztonságban érezhesse magát. Kitűnően megy már minden fogás, a ringatás, az egykezes tartás, a lábamra vagy magamra esetleg a vállamra fektetés. Egyszer még a kengurut is kipróbáltam, hogy elmehessünk sétálni. Néhány bizonytalan perc múltán felvidított a mellettünk elhaladó nők kedves mosolya, és hamarosan büszkén sétáltunk, a baba és én.

Hogyan kell a babát gondozni?
A „Te vagy a soros, cseréld ki a pelenkát!” mondat minden apa rémálma. Kicsit olyan, mintha jégtekézni kellene az olimpián… Ez a legeslegutolsó dolog, amire vágysz.
1.    lépés: fürdetés – hogyan ne váljon a fürdőszoba jégpályává
2.    lépés: pelenkák – hogyan add rá helyesen és ne túl szorosan…
3.    lépés: a rugdalózó, ez a „minden az egyben ruha” tele gombokkal… Ne pánikolj, így add fel: először a kezek jönnek, aztán a többi, végül begombolod!
4.    lépés: az utolsó. A „kezdő nővérke” esete, avagy hogyan végbélkúpot beadni, a körmeit levágni, vagy kitisztítani az orrát az orrszívó porszívóval.… Ne nevess, majd meglátod, amikor csinálod!
A feleségem azt mondta, aranyérmes apuka vagyok, és ez büszkeséggel tölt el, még akkor is, ha valahol mélyen tudom, hogy nagyon is érdekelt abban, hogy hízelegjen nekem.

Hogyan kell a babát etetni?
7 hónapos kora körül eljött az idő, hogy a babám cumisüvegből egyen, és az első alkalmat sosem fogom elfelejteni. Figyelni kell a kis buborékokra, arra, hogy a cumit teljesen kitöltse a tej, illetve a megfelelő adagolásra, na és utoljára pedig a büfire. Mindezt úgy, hogy a feleségem árgus szemekkel figyelt közben. Egy kis gyakorlással mestere lettem a cumisüveg előkészítésének. Fertőtlenítés, adagolás, melegítés, összerázás stb. Most már igazi profi vagyok! Legszívesebben nyilvános helyen szeretek cumisüvegből etetni. A parkban élvezettel zsebelem be a közelben sétáló anyukák elismerő pillantásait, és persze az anyósomnál is piros pontokat szerzek ezzel.

Hogyan kell a babával játszani?
A baba etetése, az altatás, az altatók éneklése mind klassz dolog, de a kedvencem akkor is a közös játék. A feleségemmel mindkettőnknek megvan a saját módszere. Ő a fejlesztő játékokat szereti, míg én inkább a mókázósakat. A kedvencem a repülős és a csikizős, kacagtatós. Azt mondják, a férfiak nagy gyerekek, és én ezt csak megerősíteni tudom. 
„A feleségem szeret kihívások elé állítani. Kedvence, amikor arra vesz rá stopperórát tartva a kezében, hogy három percen belül cseréljem ki a baba pelenkáját. Rajt! Levetkőztetem a babát, leveszem róla a pelenkát, megtörlöm a fenekét, előkészítem a tiszta pelenkát… A fenébe! Már megint fordítva adtam rá…”

 

rating review icon
Legfrissebb értékelések

Értékelések átlaga

3.7
4
3 értékelés

Összefoglaló

 • 5 star
  2
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  1

Új értékelést írok

5
Moni Jún. 20, 2019

Igazán aranyos

5
Andrea Jún. 19, 2019

Aranyos cikk :)

1
Réka Nov. 10, 2016