Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
Hogyan jelentsem be, hogy babát várok?

Hogyan jelentsem be, hogy babát várok?

A terhesség bejelentése fontos fordulópont. Íme, néhány kreatív ötlet arra, hogyan oszd meg a hírt a családdal és a barátokkal!

2020/03/20 12:34

A babád érkezésének bejelentése némi stresszel jár, ha erről a főnököddel kell beszélned, ám csodálatos titkotok felfedése a család és a barátok előtt már egészen izgatottan boldog érzés. A kérdés már csak az, hogy mikor oszd meg a hírt a nagyvilággal…

Ahogyan a törvény nem szabályozza azt, hogy mikor kell bejelentened a terhességed a munkahelyeden, úgy arra sincs semmilyen szabály, hogy a hozzátok közelállókkal mikor tudatjátok. A nagy hír bejelentésével sok kismama megvárja a terhessége tizenkettedik hetét, amikorra minimálisra csökken a vetélés kockázata. Akadnak viszont olyan anyukák is, akik az édes hírt már a terhesség elején megosztják a családdal és barátokkal. Ha csodálatos titkod olyanoknak feded fel, akikkel az esetleges vetélésedről is őszintén tudnál beszélni, akkor már az elején közölheted a jó hírt. De fontos, hogy a bejelentést ne érezd kényszernek, hidd el, akkor sem fog senki haragudni rád, ha úgy döntesz, vársz még!

 

5+1 kreatív ötlet a terhesség bejelentésére

 


Akárhogy is lesz, a bejelentés mindig nagyon különleges alkalom, amit még izgalmasabbá tehetsz, ha kreatív vagy. Íme, néhány ötlet! 
 
1.    Kérjétek fel postásnak a család házi kedvencét! A nyakörvére biggyesztett ultrahangfotó biztosan mindenkinek örömkönnyeket csal majd a szemébe.

2.    Ha a leendő nagyszülőkhöz vagytok hivatalosak a hétvégi ebédre, kérj olyan extra finomságokat, amelyekből rögtön rájönnek, csak baba lehet a dologban! Ha csemegeuborkát rendelsz tőlük fagyival, semmi kétségük nem lesz afelől, hogy az unokájukat várod.

3.    Kérd meg édesanyádat, ha boltba készül, hogy miután nincs túl sok időd mostanság, segítsen neked, és nézzen szét a pelenkák között! 

4.    Ajándékozz egy szem borsót, szőlőszemet, citromot – attól függően, hogy körülbelül mekkora lehet a babád –, és nyújtsd át díszcsomagolásban a leendő nagyszülőknek! 

5.    Közös családi/baráti ebédnél írjátok a poharak aljára az örömhírt, ami csak akkor látszik majd, ha a vendégek felhörpintik az üdítőjüket.

 

+1 Készíts el a családfátokat és írd rá a legújabb családtag nevét is! Vajon ki találja meg először?

Tovább

Kapcsolódó tartalom

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorLetölthető anyagokkal várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Iratkozz fel személyre szabott elektronikus hírleveleinkre
Az anyukák értékelése0/5
avatar
Keresés

Nem találod, amit keresel?
what you are looking for?

Try our new smart question engine. We'll always have something for you.

Úgy tűnik, már regisztrált felhasználó vagy

Jelentkezz be, hogy élvezhesd a Nestlé Baba Közösség tagjainak szóló előnyöket! Kattints ide a bejelentkezéshez!