MyFeed Personalized Content
Terhesség
Cikk
Add this post to favorites

Hérák Anita, a Nestlé Baby & me védőnője

Nagy örömmel mutatjuk be Hérák Anitát, aki mint gyakorló védőnő támogatja a Nestlé Baba Közösség mindennapjait!

Feb. 8, 2021

Kedves leendő és gyakorló szülők! 

Hérák Anita vagyok, a Nestlé Baby & me védőnője.

 

A gimnázium utolsó éveiben nem volt nehéz dolgom a pályaválasztásnál, mivel tudtam, hogy segítő szakmában szeretnék elhelyezkedni és nap mint nap gyerekekkel foglalkozni, így folytattam tanulmányaim Szegeden és végeztem az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon.

A biológia iránti szeretetem miatt fordultam az egészségügyi terület felé, és innen már adta magát, hogy a védőnői hivatást válasszam. Ráadásul, nagy családban nőttem fel, így saját tapasztalatból tudom, hogy egy biztonságos, stabil családi közeg milyen sokat jelent. Jó érzés, hogy munkám során ugyanehhez segíthetek hozzá másokat is.

 

Idestova 7 éve segítem a kismamákat és a kisbabás szülőket a várandós gondozástól a csecsemők gondozásán, ellátásán keresztül a szoptatás és a táplálás területén. Területi védőnőként a várandósság időszakában kapcsolódok be a családok életébe és egészen iskolás korig követem nyomon a gyerekek fejlődését. Dolgoztam mélyszegénységben élő, illetve jobb módú családokkal is, amely tapasztalatok mind emberileg, mind szakmailag igen sokat adtak. Illetve megtanítottak arra is, hogy a védőnőség valóban egy hivatás, amely rengeteget tud segíteni a családoknak.

 

Legfontosabb feladatomnak a szülői kompetencia erősítését látom, mivel a sok irányzat és nevelési elv között gyakran elbizonytalanodnak a szülők. Tapasztalatból tudom, milyen sokat jelent, ha a sok-sok kérdés útvesztőjében szakértő támogatással lehetek a kisbabás családok életének meghatározó része. Igyekszem minél inkább személyre szabni a családdal való együttműködést, tapasztalatom szerint így kialakulhat az a bizalmi szint, amibe már könnyebben belefér, hogy a családok a segítségemet kérjék egy-egy nehezebb problémában, illetve, hogy elfogadják tanácsaimat.

 

A Nestlé Baby & me kiemelten foglalkozik az első 1000 nap témakörével, amely a várandósságtól a kisbabák 2. életévének betöltéséig tart. Ez az időszak kiemelkedően fontos a gyermekek életminősége és egészsége szempontjából, hiszen a legintenzívebb fejlődés ekkor történik. Ugyanilyen intenzív időszak a szülők számára is, hiszen ösztönösen a legjobbat szeretnék biztosítani a törődés, fejlődés és táplálkozás tekintetében is, amellett, hogy rengeteg kérdéssel és bizonytalansággal szembesülhetnek.

 

A Nestlé Baby & me védőnőjeként lehetőséget kaptam arra, hogy szélesebb körben segíthessem a családokat hasznos információkkal, tanácsokkal.

Rate this article
0