Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
A terhesség negyvenedik hetében bármikor megindulhat a szülés.

A terhesség negyvenedik hete

Most már akármikor eljöhet a perc, mikor a szülők először tarthatják kezükben gyermeküket.

2017/11/22 17:33

Eljött a negyvenedik hét, amikor az egykor apró sejtből elindult kis élet az anyaméhből most világra jöhet. Már lesz lakója az elkészült gyermekszobának és lesz, aki használja a babakelengyébe vásárolt dolgokat. 


Hogy néz ki a magzat negyven hetes korban?


 Ha még nem fordult be a gyermek a szülőcsatornába, a szakorvos javasolhat császármetszést, ám ettől nem kell megijedni, csak a gyermek egészségét szolgálja ez az eljárás. Mivel a zsírszövetek jelentősen gyarapodtak a magzat bőre alatt az elmúlt két hétben, nem kell attól tartani, hogy megfázik a világrajövetele után, hiszen ez megvédi őt ettől. 


Mi a teendője a leendő édesanyának ebben az időszakban?


Várakozás és lelkiekben felkészülés, ez most a kismama két legfőbb feladata. Ebben az időszakban is ajánlott az omega-3 és omega-6 zsírsavak bevitele az anya szervezetébe, hiszen szülés után, a szoptatás megkezdését követően is hozzájut a baba ezekhez az ásványi anyagokhoz az édesanya szervezetén keresztül. Érdemes a szakorvossal a szülés utáni, szoptatási időszakra javasolt táplálékkiegészítőkről, vitaminokról most konzultálni.


Milyen tünetei lehetnek a kismamának? 


A kismama ebben az időszakban a baba minden apró mozdulatát és esetleg bármilyen jelentkező fájdalmat a szülés megkezdésének észlel majd, ami teljesen normális. A nyákdugó távozása, a magzatvíz elfolyása és a méhösszehúzódások észlelése lehetnek a legbiztosabb jelei annak, hogy hamarosan megindul a szülés. A magzatvíz ebben az időszakban bármikor elfolyhat, amely egy színtelen és szagtalan folyadék, melyet a kismama nem tud visszatartani. Mivel ettől a pillanattól kezdve a gyermek fertőzésveszélynek van kitéve, azonnal kórházba kell mennie az anyukának.


Milyen vizsgálatokra van szükség negyven hetes terhesen?


Ha nem indul meg a szülés ebben az időszakban, nem kell megijedni, előfordulhat, hogy a gyermek csak a negyvenkettedik hétre születik meg. Fontos tudni viszont, hogy a negyvenedik hét után naponta kell látogatni a kismamának szakorvosát, aki ellenőrzi a magzat egészségét.

 

Tovább

Select a specific week

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorLetölthető anyagokkal várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Iratkozz fel személyre szabott elektronikus hírleveleinkre
Kapcsolódó tartalom
Vélemények a cikkről
Keresés

Nem találod, amit keresel?
what you are looking for?

Try our new smart question engine. We'll always have something for you.

Úgy tűnik, már regisztrált felhasználó vagy

Jelentkezz be, hogy élvezhesd a Nestlé Baba Közösség tagjainak szóló előnyöket! Kattints ide a bejelentkezéshez!