Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Cikk megosztása
X
A terhesség harmincnegyedik hetében érdemes beszerezni a babakelengyét és összeállítani a kórházi csomagot.

A terhesség harmincnegyedik hete

Már csak hat hét van a szülésig!

2017/11/22 17:18

Érdemes beszerezni a babakelengyét és összeállítani a kórházi csomagot, hiszen a nagy nap egyre közeledik!

Mivel egyre nagyobb az esély a koraszülésre, nagyon oda kell figyelni a kismamának a vajúdás esetleges jeleire, hiszen ha esetleg idő előtt beindul a szülés, azonnal a kórházba kell sietni. Természetesen nem kell minden percben ettől rettegni, hiszen megfelelő körülmények között a harmincnyolcadik hétig még nem születik meg a gyermek.


Hogy néz ki a magzat harmincnégy hetes korban?


A magzat súlya ekkor már elérheti a 2200 grammot is, mérete már akkora, akár egy kis görögdinnye. Továbbra is igaz az, hogy ebben az időszakban nagy különbségek lehetnek a magzatok között, hiszen hétről hétre nagyon sokat változnak, így nem lehet egyenlő fejlődési ütemről beszélni minden baba esetében. Ekkor már nem mozgolódik olyan sokat mint eddig, emiatt nem kell megijedni, ugyanis egyre kevesebb helye van az anyaméhben és felveszi az úgynevezett „magzatpózt”. Az antitesteket az anya szervezete felől továbbra is kapja, így lesz majd ellenálló bizonyos bacilusokkal, vírusokkal szemben születés után. Ekkorra már teljesen kialakul a bőre alatti zsírréteg is, amely megvédi őt. Harmincnégy hetes korra kifejlődik és működésbe lép a gyomor feletti záróizom és a vizelet kiválasztása is megkezdődik. 


Mi a teendője a leendő édesanyának ebben az időszakban?


Érdemes összeállítani a kismama kórházi csomagját és berendezni a gyerekszobát. Lassan eljön az idő, hogy megindul a szülés, így érdemes még most, nyugodtan összekészíteni a csomagot, ami a kismama hasznára lesz majd a kórházban. Kerülhet bele ásványvíz, köntös, törölköző, papír zsebkendő és WC papír, intimbetét, fehérnemű, papucs és tisztálkodó szerek, ám a szükséges dolgok listáját érdemes a választott kórház szülésznőivel is megbeszélni, hiszen kórháza válogatja, mire lesz szüksége a kismamának. Ez a csomag legyen mindig összekészítve az előszobában, hogy ha menni kell, csak fel kelljen kapni. Érdemes beszerezni a babakelengyét is, így a szülők lelkileg is felkészülnek a kicsi érkezésére. Ha már megvan a szobája, érdemes bepakolni a megvásárolt kisruhákat, cumikat, pelenkákat és egyéb hasznos holmikat, melyek még hiányoztak. Mindenképpen gondolni kell a több garnitúra ágynemű, esetleg légzésfigyelő és babaőr beszerzésére is. 


Milyen tünetei lehetnek a kismamának? 


Ebben az időszakban az alvás már egyre nehezebb, hiszen a sok gondolat mellett rendszerint a vizelési inger sem hagyja aludni a kismamát. Általában plusz párnákkal körbevéve és kitámasztva tud a legjobbat aludni a leendő édesanya, ám a háton fekvés kifejezetten nem ajánlott. 


Milyen vizsgálatokra van szükség harmincnégy hetes terhesen?


Nincs kötelező vizsgálat ebben az időszakban, a következő ellenőrzés a harminchatodik héten lesz esedékes.  

 

Tovább

Select a specific week

Legyél Te is a Nestlé Baba közösségének tagja!

Szülőnek lenni egy élethosszig tartó utazás. Segítünk felkészülni, megtenni az első lépéseket és minél gondtalanabbá varázsolni ezt számodra.

  • babataplalasTudj meg többet a kicsik táplálásáról
  • nestlebaba-kalkulatorLetölthető anyagokkal várunk
  • nestle-fogyasztoi-szolgalatVálaszt kaphatsz kérdéseidre
  • Iratkozz fel személyre szabott elektronikus hírleveleinkre
Kapcsolódó tartalom
Vélemények a cikkről
Keresés

Nem találod, amit keresel?
what you are looking for?

Try our new smart question engine. We'll always have something for you.

Úgy tűnik, már regisztrált felhasználó vagy

Jelentkezz be, hogy élvezhesd a Nestlé Baba Közösség tagjainak szóló előnyöket! Kattints ide a bejelentkezéshez!