MyFeed Personalized Content
Terhesség
Cikk
Add this post to favorites

Ellenőrzőlista az emésztőrendszeri panaszok tudatos kezeléséhez kismamáknak

0
0 Értékelések

A várandósság gyakorlatilag az összes szervrendszer működését érinti. Az emésztésre, a keringésre, de még a csontrendszerre és az anyagcserére is hatással van a terhesség. Ezzel pedig együtt járnak a várandósság kísérőjelenségei, a gyomorégéstől a székrekedésig. Sokan tapasztalják, hogy számos, akár már a terhesség alatt is kialakult kellemetlen tünet jelentkezhet, vagy marad meg a szülés után is.  

Május 27, 2021

Ne hagyd, hogy az emésztési panaszok, és az azokat kísérő rossz közérzet rányomja bélyegét ezekre a csodálatos hónapokra.   

 

A székrekedés és kísérőjelenségei megelőzhetők, és kezelhetők. A legtöbb esetben már az étrended megváltoztatása segíthet, hogy javulást tapasztalj. Ha gyengéd, biztonságos módon szeretnéd megszüntetni vagy éppen megelőzni őket, ismerned kell a saját preferenciáidat.  

Emellett a terhesgondozás és a szoptatás időszakában védőnőd, gyógyszerészed is sokat tehet azért, hogy a székrekedés okát együtt felismerve kíméletes, biztonságos, mégis hatékony megoldást találjatok arra, hogy a lehető legjobb életminőség és fizikai jóllét kísérje életednek ezt a szakaszát. 

 

De vajon milyen  tényezőket  érdemes  végiggondolni,  ha tudatos döntést szeretnél hozni?  

 

 Összegyűjtöttünk pár fontos szempontot:  

 • Bízd rá magad  bátran  a természet erejére!  Válassz  természetes, növényi eredetű terméket!  Kismamaként fontos szempont, hogy a gyógyszerek szedését a lehető leghosszabb ideig elkerüld, hiszen a legtöbb esetben okai teljesen természetesek, előbb utóbb megoldódnak.  
 • Keress  komplex megoldást  a tüneti kezelések helyett!  Bár számos olyan termék kapható a gyógyszertárban, ami  gyors hatást ígér a tünetek kezelésében, célszerű olyan terméket választani, aminek hatása hosszabban, akár hetekig tart. Ráadásul több olyan termék is elérhető, amely az emésztési probléma kezelése mellett  pre- vagy  probiotikus hatása révén támogatja a bélflóra egészségét is.  
 • Csak praktikusan!  Célszerű olyan terméket választani, amelyet könnyen be tudsz illeszteni a napi rutinodba – ez kisbabád érekzése után különösen fontos! -, nem kötött étkezési időpontokhoz, könnyen tárolható, vagy éppen  változatos módon fogyasztható. A semleges íz is fontos igény lehet.   
 • A biztonság az első! Kismamaként fontos, hogy adalékanyagoktól mentes, mellékhatásokat nem okozó, hozzászokást nem eredményező, hosszú távon fogyasztható  megoldást válassz.  
 • Légy nyitott! Az emésztést segítő,  székrekedés, hasmenés  kezelését szolgáló termékek polcán  egyaránt találunk gyógyszereket,  étrend kiegészítőket,  és úgynevezett speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket. Mindegyikre szigorú gyártási ellenőrzési, tájékoztatási  követelmények vonatkoznak,  egyaránt biztonságosak,  így érdemes az élelmiszerekhez közelebb álló,  ún. táplálkozási terápiás megoldást nyújtó termékeket is számításba venni.  

 

Az emésztőrendszeri betegségek táplálásterápiája egyike azoknak a területeknek, ahol a Nestlé Health Science úttörőnek számít. Részben  hidrolizált  guargumi rostot tartalmazó terméke az  OptiFibre® a világ több mint 30 országában sikerrel segít  nap  mint a nap az emésztési problémák, így a székrekedés és kísérőtünetei kezelésében, illetve a napi rostbevitel támogatásában. Sokoldalú felhasználhatósága és természetes növényi eredete lehetővé teszi, hogy a napi étkezési rutin részeként járuljon hozzá az egészséges bélflóra egyensúlyához és kínáljon – nem csak tüneti megoldást – az emésztési panaszokra.   

 

Tudj meg többet weboldalunkon: www.optifibre.hu  

OptiFibre® termékünket keresd a gyógyszertárakban és a CareClub weboldalán.  

OptiFibre® speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer  bélmobilitási  zavarok (székrekedés, hasmenés,  irritábilis bél szindróma) diétájában.  

Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.  

  

  

  

  

 

 

rating review icon
Legfrissebb értékelések

Értékelések átlaga

0
0
0 értékelés

Összefoglaló

 • 5 star
  0
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0

Új értékelést írok